Recept: Žrebičkovi zrezki v česnovi omaki

Recept Žrebičkovi zrezki v česnovi omaki

Začenjamo z rubriko Recepti, kjer boste lahko našli najrazličnejše recepte za hitro in enostavno pripravo jedi iz konjskega mesa. Tokrat boste spoznali žrebičkove zrezke malce drugače, kot jih poznate iz naših poslovalnic.

Ustvarite si lastno Hot´Horse izkušnjo, v udobju vašega doma. Mimogrede, meso za slastne jedi dobite v našem Hot´Horse Deli-ju na tržnici Koseze v Ljubljani.

Obiščite Hot´Horse Deli spletno mesnico!

Žrebičkovi zrezki v česnovi omaki
Natisni
Sestavine
  1. 4 zrezki poljubne debeline
  2. 3 stroki česna
  3. 1 žlica gorčice
  4. sol
  5. poper
  6. kisla smetana
Navodila za pripravo
  1. 1. Zrezke posolimo in popopramo.
  2. 2. V posodi (ponvi) jih popečemo eno do dve minuti na vsaki strani.
  3. 3. Ko so pečeni iz ene strani, zrezke obrnemo in nanje stisnemo česen, z noževo konico nanje namažemo gorčice in obrnemo, da se premaz rahlo prime na ponev.
  4. 4. Zrezke vzamemo iz ponve in vanjo kapnemo 0,5 dcl vode in pustimo, da zavre.
  5. 5. Ogenj ugasnemo in položimo meso nazaj, ter dodamo žličko kisle smetane.
Opombe
  1. Če želite več omake, dodajte malo moke, da se omaka zgosti in poveča njena količina. Nekoliko bolj pogumni pa lahko na koncu vse skupaj še popopramo.
  2. Žrebičkove zrezke v česnovi omaki imamo hitro narejene. Skupaj s pripravo vred nam bo vzelo zgolj 10-15 minut.
Hot´Horse http://blog.hot-horse.si/