Domen Savič: Horsa se ne deli, Horsa se časti!

Domen Savič Horsa se ne deli, Horsa se časti!

Tokrat v naši rubriki Predstavljamo gostimo Domna Saviča. Komunikolog, medijski aktivist in znan obraz na slovenski Twitter sceni. V svetu, kjer se zdi posameznikova vloga premajhna, da bi lahko vplival na pozitivne spremembe v družbi, s svojim delovanjem dokazuje nasprotno.

Domna, ki pravi, da je Hot´Horse najboljši fast food v Ljubljani, predstavljamo malce drugače, z odgovori pa je postregel v svojem slogu: zanimivo, neposredno in duhovito. Med drugim nam je zaupal, kdo najbolje zapoje Final Countdown, zakaj je beležka najboljši gadget in seveda – Horsburgerja si privošči z nachotom.

Domen, se spominjaš trenutka, ko si prvič poskusil Hot´Horsa?
Hah, optimisti! Glede na to, da se ne spomnim, kaj sem jedel včeraj, mi ne zameriti. Ampak po moje je bilo enkrat pozno ponoči, na poti s kakšnega žura. Je pa res, da je to nepomembno, ker je Hot´Horse po žuru ali kaki polnočni delovni seansi refleks in niti ne šteješ, kolikorat si šel.

Tvoj najljubši izdelek iz Hot´Horse ponudbe? Zakaj?
Klasika. Horse s feferoni in nachotom.

Nacho: da ali ne?
Seveda.

Hot’Horse Tivoli, BTC ali Rudnik? Zakaj?
Čeprav ga imam na Rudniku skoraj pred vrati, čez dan v BTCju, zvečer pa v Tivoliju. Na Rudniku ni žurov.

Kdaj si ponavadi privoščiš ‘horsa’?
Najboljši fast food v Ljubljani. Kadar se mi mudi oziroma bi rad na poti pojedel nekaj dobrega.

Če bi moral deliti svojega ‘horsa’, s kom bi ga?
Z dobrimi ljudmi in reveži. Pa prosim – Horsa se ne deli, Horsa se časti (v obeh pomenih besede).

Kaj (ne) veš o konjskem mesu?
OK, vem, da ni govedina. Pa da ima zelo malo maščobe. Pa da so kolegi iz tujine vedno zgroženi, ko jim predlagam, da bi namesto čevapov pojedli konja. Čeprav prej vedno govorijo: “I’m so hungry I could eat a horse!” Čudaki.

Facebook ali Twitter? Zakaj?
Twitter. Na njem je manj porivalčkov.

Če bi lahko živel kjerkoli na svetu, kje bi to bilo?
Geografija je nepomembna, rad živim okrog ljudi, ki niso totalni idioti. Za ostalo mi je pa relativno vseeno.

Katero pesem bi pel na karaokah?
Bi pel? Zakaj pogojnik? Baje sem najboljši pri Final Countdown. Izvedba Europe, ker je bolj razgibana od Laibachove.

Je tvoj kozarec na pol prazen, ali na pol poln?
Vedno poln. Na svetu je vedno več kot dovolj nekih elementov, zaradi katerih se ti bo zdelo, da je življenje grozno, ampak prosim, pustite mi kozarec pri miru!

Najbolj nenavaden obrok, ki si ga doslej poizkusil?
Slana jabolčna pita. Ker je nekdo (vse zanikam, da sem bil to jaz!) zamešal posodo s sladkorjem in soljo. Je bilo dobro? Kaj misliš?

Če bi imel na sebi nalepko z opozorilom, kaj bi pisalo?
Pisalo bi “Ja, UN Savič!”

V medijska kuhinji, enem od tvojih številnih projektov, si skozi videe na svojstven način pokazal precejšnje kulinarične sposobnosti. Kaj je najboljši obrok, ki ga pripravi Domen Savič?
Sicer proti Barbari, ki ustvarja projekt Sit Fit nimam šans, ampak recimo, da je ena od mojih klasik jabolčna pita. Ki ima v receptu vse mere zreducirane na skodelico sestavin.

Domen, za konec še tehnološko vprašanje, glede na to, da ti je tehnologija izjemno blizu. Kateri gadget je doslej nate napravil največji vtis?
Sicer je res, da je tehnologija fina stvar in da so razni tableti, telefoni, kamere, james bond ure in ostalo krasne stvari, ampak takole čez palec mi je pa še vedno zakon beležka in kuli. Ima vse – prenosljivost je fantastična, baterija zdrži več let, omogoča instant sharing, podpira veliko formatov oblike zapisa vsebin. #recommend