Chef Janez Bratovž #2: Bržola, pljučna in hrbet

Bržola, pljučna in spodnji del hrbta

“Vsak, ki se bo prvič v življenju lotil priprave jedi iz konjskega mesa, bo zagotovo navdušen! Meso je enostavno za pripravo in zelo okusno. Tisti, ki tega do sedaj še ni poskusil, je že veliko zamudil,” je dejal chef Janez Bratovž in demonstriral pripravo pljučne in spodnjega dela hrbta.

Meso je v vakuumskem pakiranju sprva segreval do približno 60℃ in nato na kratko popekel na maslu. Obrok je popestril z omako iz balzamičnega kisa in oljčnega olja ter omako z zoglenelih jajčevcev.

:idea: Chef svetuje: “Na enak način lahko pripravimo tudi bržolo, ki se ravno tako mehko speče, a ohrani več okusa. Tako enostavno, da lahko poskusite s pripravo tudi sami!”
 

Obiščite spletno mesnico Hot´Horse Deli in kuhajte kot chef!

 
 
Ne spreglejte: Lička in notranje pleče kot jih pripravi chef Janez Bratovž.